Søkemotoroptimalisering – Alt du trenger å vite.

Test, mål og juster

Teknisk analyse

Vi avdekker feil og mangler som holder nettsiden din tilbake i Googles søkeresultater og utformer en tiltaksrapport.

Søketrafikk

Vi identifiserer hvem som leter etter dine varer og tjenester.

Øke onlinesalg

Vi styrer søketrafikken inn til din nettside.

Spør oss om tips!

Priser på SEO fra 1090,-

Spørsmål?

Noen av våre kunder

Søkemotoroptimalisering – synlighet i markedet

Søkemotoroptimalisering (SEO) handler om å kjenne din målgruppe og vite hva de er ute etter. Du må ha det nettstedet som kommer høyest mulig opp på resultatsiden, når noen søker etter dine produkter eller tjenester. Det kommer opp tusenvis av resultatsider i hvert enkelt søk, og ingen ønsker å lande på side 50 eller 500. Målet for alle bedrifter er å komme på førstesiden, og aller helst på førsteplass. Det er det søkemotoroptimalisering handler om.

Søkemotoroptimalisering handler om å bli funnet av den som leter

Det hjelper lite om nettsiden din er tipp topp, hvis ikke noen finner den. Internettmarkedet er tøft og det krever mye jobb og innsats å rangere høyt i søkemotorene. Ved å optimalisere din nettside, kan du mangedoble antall besøkende, og antall salg i løpet av noen uker eller måneder. Hvor lang tid det tar før du rangerer avhenger av hvor mange andre som forsøker å rangere i samme kategori som deg.

I enkelte bransjer og nisjer krever det lite å komme høyt opp, mens i andre krever det masse tid og kontinuerlig jobb for å få de beste resultatene. Jobben kan du velge å gjøre selv, om du har tid og lyst, eller du kan sette andre til å gjøre det. SEO handler i essensen om å være tydelig om hva du driver med, slik at søkemotorene finner nettsiden og gir den mer trafikk. Det er i grunn ikke så komplisert, og med litt basiskunnskap om SEO kan du ta din nettside til nye høyder.

 

Søkemotoroptimalisering i praksis

La oss se på et regnstykke;

  • Si det er 500 søk etter dine produkter og tjenester hver måned.
  • Du har en hjemmeside og bruker søkemotoroptimalisering for å få nettsiden din opp på førsteplass i søkeresultatene.
  • Du kan forvente ca. 38% av denne trafikken, eller 192 unike besøk til din nettside hver måned
  • Gjennomsnittlig konverteringsfrekvens fra organiske søkeresultater er 16%
  • Dette resulterer i 31 nye henvendelser hver måned – som et direkte resultat av SEO.

Tabellen viser trafikkfordelingen på første siden i Googles søkeresultater.

Kilder: Advanced Web Ranking og Marketing Sherpa

*Tallene er noen år gamle, men fremdeles like aktuelle.

Posisjon i Googles søkeresultaterGj. snittlig klikkfrekvens (CTR) i 2017Trafikk / Besøk til nettsideAntall nye henvendelser per måned
138,4 %19231
219,2 %9615
311,2 %569
47,5 %386
55,2 %26264
64,0 %203
73,1%162
82,5 %132
92,0 %102
101,7 %91

Søkemotoroptimalisering

ranknr1-kal-visuals-IfWBTkFRmtY-unsplash

Søkemotoroptimalisering handler om å ha brukeren i fokus

Perfekt søkemotoroptimalisering kan ta lang tid, men det er noen enkle grep du kan gjøre som vil være positivt for din nettside. Når du skal legge inn tekster med søkeord, er det viktig å holde brukeren i fokus. Det er ingen som orker å lese tekster som høres ut som de er skrevet av en maskin.

Tekstene skal være leservennlige, og nyttige, slik at Google har lyst til å sende trafikk til din side. Før var det vanlig å optimalisere kun for søkemotorene. Nå blir det bare viktigere og viktigere at SEO-optimaliserte tekster også skal leses av mennesker. Du må med andre ord ha en brukervennlig og leservennlig nettside.

Enkle tips om søkemotoroptimalisering

En god tittel (Meta Title) på tekstene er effektivt og veldig viktig når du skal optimalisere for søk. En informativ tittel gir leseren lyst til å klikke inn på nettsiden. Det er også viktig at det er en tittel som innbyr til videre lesing. På nett går alt fort, og det gjelder å fange oppmerksomheten til leseren raskt. Svar på spørsmål, eller fortelle med en gang hva artikkelen/nettsiden inneholder.

Linker er viktig, både internt og på eksterne sider. Internt vil det si at du har en god struktur på nettsiden, og at du har linker til andre steder på nettsiden din i tekstene. Eksternt vil det si at andre nettsider ønsker å linke til deg, aller helst fordi du har bra innhold. Det oppfattes som positivt fra søkemotorenes side. Jo flere lenker, jo mer tror Google at din side er bra, og dermed får du mer trafikk.

Så da er det vel bare å sette i gang? Ha brukeren i fokus, og gi nettsiden din en liten ansiktsløft med gode titler og unikt innhold. Så skal du se det blir fart på sakene med søkemotoroptimalisering (SEO).

Trenger du råd, priser eller mer informasjon?

Potensialet til å øke nettrafikken og omsetning din gjennom SEO og Google Ads er ofte høyere enn man tror. La oss ta en prat og se hva vi kan gjøre for utviklingen din.

  • Retningslinjer for personvern

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Rank nr. 1 - Ledende på Søkemotoroptimalisering