Spør oss

om hvordan du får fjernet negativ omtale på internett

Online reputation management (ORM) fjerner negativ omtale på nett.

Googlesøk

Er den vanligste metoden for å finne informasjon om en bedrift eller person.

Negativ omtale på nett er tilgjengelig for alle, - alltid

Du har i utgangspunktet liten eller ingen kontroll med hva andre publiserer om deg på internett. 

Ta kontroll gjennom eget innhold

Skap og publiser eget innhold, som overtar fokus fra den negative omtalen. 

Spørsmål?

terje-closeup2-1000x1000-1 (1)
Terje Sannarnes
Rank nr.1

Hva er egentlig online reputation management?

Å styre ditt digitale omdømme betyr å ta kontroll over den informasjonen som finnes om deg på nett. Når folk googler etter deg, vil enhver negativ omtale være med å svekke kundens tillit til din virksomhet. Tap av tillit betyr også tap av omsetning. Det er flere ting du kan gjøre for å bli kvitt negativt fokus, så vi har laget en liste over dette lenger nede på siden.

 

Dette er vi eksperter på

Søkemotoroptimalisering

Vi hjelper søkemotorene å velge din nettside som landingsplass for den organiske søketrafikken.

Les mer om søkemotoroptimalisering

Google Ads

Vårt Google Ads team lager kampanjer og regner på lønnsomheten i annonsene, slik at innsatsen optimaliseres fortløpende.

Les mer om Google Adwords

Nettsider som konverterer

Vårt team er eksperter i å redesigne og utvikle nettsider som ivaretar din Google rangering.

Les mer om responsive web design

Hvordan slette på nett?

slett-på-nett

 

1. Søkeresultater generes av en algoritme.

Ditt digitale omdømme blir avgjort av komplekse beregninger gjort automatisk av en algoritme. Søkemotorer gjetter hva de tror folk er interessert i å vite om deg. Dersom negative ting kommer opp først, betyr det at du må få noe annet til å virke mer interessant for algoritmen. Dette gjør du ved å sørge for at positive ting rangerer høyere i søkemotorer, for ditt firmanavn/merkenavn.

2. Populært – ikke korrekt.

Algoritmen aner ikke hva som er riktig og korrekt informasjon om deg. Derfor blir popularitet ofte det du måles ut i fra. Det er derfor de ville festivalbildene, gamle henlagte anmeldelser og andre irrelevante men fascinerende «click baits» ofte dominerer i søkemotorene. Det folk klikker på, vises mest.

3. Ikke klikk selv.

Det er fristende å besøke nettsteder med negativt innhold om seg selv, for å se hva som står der. Ikke gjør det. Dette forteller søkemotoren at siden er populær og interessant. Det vil igjen drive opp resultatene for siden. Ikke fortell vennene dine om siden, for de kommer til å sjekke den ut. Og for alt i verden, IKKE LINK SIDEN i sosiale medier. Slike linker kan sende siden rett til værs i rankingen.

4. Ikke engasjer deg i trollene.

Dersom noen skriver noe lite hyggelig om deg, bør du ikke gå til kamp mot dem. Ikke sett i gang en debatt, ikke skriv om dem på forumsider eller lignende. Det eneste du oppnår er å skape blest rundt akkurat det du vil at folk ikke skal se. Det beste våpen mot hetsere er komplett stillhet. Berettiget kritikk bør du derimot imøtekomme, men i dette innlegget forholder vi oss til uberettiget trolling og hets.

5. Fortell historien din.

Du kan kun styre innhold i ting du selv publiserer. Det betyr at du trenger et solid fundament av positivt og korrekt innhold for å forbedre ditt digitale omdømme. Start en blog eller post videoer på Youtube. Det handler om å skape positive ting som algoritmen kan finne. Det kan være du trenger et SEO byrå for å få innholdet ditt til å rangere høyt i søkemotorene. Det kan i så fall vi hjelpe deg med.

6. Sosiale medier.

Bruk sosiale medier. Linkedin, facebook, twitter, etc. Sosiale medier rangerer ofte høyt i søkeresultatene. Og det beste med det, er at du selv kontrollerer innholdet.

7. På nett varer alt evig.

Alt som postes på nett finnes i utgangspunktet for alltid. Du kan være heldig og oppleve at sider med negativt innhold plutselig forsvinner. Men du bør ikke regne med at det skjer. Det beste du kan gjøre for å få negative ting til å forsvinne, er å fylle nettet med positive ting om deg selv.

8. Ikke gjør feil.

Det høres kanskje litt strengt ut, men dersom du ikke vet hva du driver med, kan du lett gjøre ting enda verre. Når du er i tvil om hvordan du skal håndtere ditt digitale omdømme kan du kontakte oss. Vi hjelper deg å komme i gang på riktig måte

Spør oss om Online Reputation Management

Trenger du råd, priser eller mer informasjon?

Potensialet til å øke nettrafikken og omsetning din gjennom SEO og Google Ads er ofte høyere enn man tror. La oss ta en prat og se hva vi kan gjøre for utviklingen din.

  • Retningslinjer for personvern

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.