Selg mer – bruk mindre
Snakk med oss om hvordan vi bruker Google Ads og SEO til å øke din bunnlinje.
Digitale medier2019-04-09T08:32:54+00:00

Den nye kommunikasjonsformen

I dag er begrepet “kommunikasjon” et ganske bredt begrep. Det har blitt viktig å nå ut mye lengre, raskere og bredere. Vi ønsker å kunne finne igjen gammel informasjon når vi trenger den, og det finnes nesten ikke begrensninger på hva som kan deles med omverden, gjennom stadig nye digitale kanaler og systemer. Utviklingen av digitale medier som kommunikasjonsform har vært grunnleggende for samfunnsutviklingen slik vi ser den idag, og gjør at mer informasjon blir tilgjengelig for flere. En publisering på Facebook kan nå hundre, kanskje tusenvis av mennesker over hele kloden. Bilder kan deles med kjente og ukjente. Verden har blitt mindre, og grensene blir hvisket ut. Etterhvert som datamaskinen og internett har utviklet seg, har det også muliggjort utviklingen av flere og flere digitale medier eller kommunikasjonsplattformer. Både til bruk i det private hverdagslivet, men også i det offentlige rom, og i samfunnet generelt. Det som begynte med epost, chat og sms, rommer nå så mye mer. Og kanskje har vi bare sett begynnelsen.

Dette mangfoldet byr også på utfordringer. Ettersom “alle” kan nå ut til “alle”, kreves det stadig mer for å nå ut med budskapet sitt. En metodikk for å få ut budskapet sitt til en målgruppe, er å gjøre en søkeordsanalyse. Når du finner ut hvilke søketermer målgruppen din bruker, kan du skrive nyttig innhold om dette og rangere det på nettsiden din. På den måten slipper du å konkurrere med søte katter og nyfødte babyer på facebook. Du lar rett og slett den aktuelle målgruppen komme til deg. Hvorfor dele innholdet ditt med 12000 mennesker som overhodet ikke har interesse av det du driver med, når du kan vise innholdet direkte til de 750 som faktisk bryr seg?

Digitale medier for din bedrift

Flere og flere bedrifter innser også at det er viktig å ta i bruk digitale medier, slik at flere får høre om de, og kan benytte seg av tjenestene de tilbyr. For at en bedrift skal nå målet om økt inntjening og flere besøkende, må man legge grunnlaget for et godt samspill mellom bedriftens nettside, og de digitale mediene man er en del av. Facebook, mobile løsninger, Twitter, Instagram, blogg. Mulighetene er mange, og det gjelder å navigere rett, og velge hvilke medier som er riktig for akkurat din bedrift. Det som er sannsynlig, er at mennesker allerede deler erfaringer de har hatt om akkurat dine produkter eller tjenester på nett og i de digitale mediene. Dette gjelder uansett om din bedrift er aktiv der eller ikke. Ved å være tilstede har du en mulighet til å utnytte denne informasjonen slik at det blir en verdi for bedriften. Digitale medier er kommet for å bli. Det er det ingen tvil om. Nå gjelder det å henge med, og la disse bli en viktig del av bedriftens markedsføringsplan og kommunikasjonsstrategi.

Trenger din bedrift en klar markedsføringsplan og kommunikasjonsstrategi, ta kontakt her!

Les neste side her: Digital markedsføring